Manufacturers

Om strejker – folkrörelse på arbetsplatsen del 4 Maximize

Om strejker – folkrörelse på arbetsplatsen del 4

Om strejker (nyutkommen i nov 2015) samlar erfarenheter av s.k. vild strejk – från strejk i hemtjänsten på Södermalm i Stockholm 1989 till polska bemanningsanställdas strejk på en byggarbetsplats i Göteborg 2014.

More details

Frances Tuuloskorpi

Customers who bought this product also bought:

Om strejker – folkrörelse på arbetsplatsen del 4 <p>Del 4 av bokserien Folkrörelse på arbetsplatsen heter <strong>Om strejker</strong>. Tanken var att Slutsnackat (del 3) skulle innehålla berättelser om både strejker och andra kampmetoder. När vi fick in många bidrag blev beslutet att lägga undan berättelserna om så kallade vilda strejker och sittningar i en hög för sig. Den högen blev en egen bok.</p> <p>Från baksidestexten:</p> <p><em>Tycker du att det strejkas för lite?</em></p> <p>Man kan fantisera om att ställa sig upp i fikarummet och ropa Strejk! Men hur går sånt där till egentligen, när det verkligen händer?</p> <p><em>Om strejker </em>är en bok om arbetarkollektiv som har sagt: Stopp! Nu räcker det! Här har de strejkande själva ordet om ”vilda” strejker från 1989 till 2014. De berättar om segerns sötma och funderar runt vad man kan lära av svårigheter och splittring. Här berättar tunneltågförare om dagen då Stockholm stod still, lokförare om dagen då Sverige stod still och fabriksarbetare om timmen, dagen, veckan då maskinerna stod still. De sitter i gruvan i Kiruna och i fönsterfabriken i Överum. Det strejkas i solidaritet med en sparkad städerska eller en avstängd klubbordförande. Här finns vårdbiträden som satte stopp för anställningsstopp, lagerarbetare som slogs för sina jobb, bärplockare som vägrade låta sig blåsas av sina arbetsgivare. Här finns erfarenheter som kan bidra till att göra strejken till en del av vardagssamtalet. Inte som fantasi utan som verktyg.</p> <p>En rad tecknare har bidragit med illustrationer gjorda speciellt för de olika berättelserna i boken.</p> <p class="description_box"><span><strong>Redaktör:</strong><a title="Frances Tuuloskorpi " href="http://www.ageradistribution.net/agera/en/search?controller=search&amp;orderby=position&amp;orderway=desc&amp;search_query=Frances+Tuuloskorpi+&amp;submit_search=S%C3%B6khttp://www.ageradistribution.net/agera/sv/search?controller=search&amp;orderby=position&amp;orderway=desc&amp;search_query=Jenny+Wrangborg++&amp;submit_search=S%C3%B6k"><span style="color: #df1f23;"> Frances Tuuloskorpi </span></a><br /><strong>Språk:</strong> Svenska<br /><strong>Format:</strong> Bok (pocket)<br /><strong>Sidor:</strong> 147<br /><strong>Utg.datum:</strong> 2015-11-28<br /><strong>Förlag/utgivare:</strong> <a title="Folkrörelselinjen" href="http://www.ageradistribution.net/agera/en/search?controller=search&amp;orderby=position&amp;orderway=desc&amp;search_query=folkr%C3%B6relselinjen&amp;submit_search=S%C3%B6k"><span style="color: #df1f23;">Folkrörelselinjen </span></a><span style="color: #000000;">(genom Vulkan)</span><br /><strong>Dimensioner:</strong> 178 x 110 x 10 mm<br /><span><span><strong>Vikt:</strong>  116 g<br /><strong>ISBN:</strong> <span>9789163796890</span></span></span></span></p>
80,00 kr

Del 4 av bokserien Folkrörelse på arbetsplatsen heter Om strejker. Tanken var att Slutsnackat (del 3) skulle innehålla berättelser om både strejker och andra kampmetoder. När vi fick in många bidrag blev beslutet att lägga undan berättelserna om så kallade vilda strejker och sittningar i en hög för sig. Den högen blev en egen bok.

Från baksidestexten:

Tycker du att det strejkas för lite?

Man kan fantisera om att ställa sig upp i fikarummet och ropa Strejk! Men hur går sånt där till egentligen, när det verkligen händer?

Om strejker är en bok om arbetarkollektiv som har sagt: Stopp! Nu räcker det! Här har de strejkande själva ordet om ”vilda” strejker från 1989 till 2014. De berättar om segerns sötma och funderar runt vad man kan lära av svårigheter och splittring. Här berättar tunneltågförare om dagen då Stockholm stod still, lokförare om dagen då Sverige stod still och fabriksarbetare om timmen, dagen, veckan då maskinerna stod still. De sitter i gruvan i Kiruna och i fönsterfabriken i Överum. Det strejkas i solidaritet med en sparkad städerska eller en avstängd klubbordförande. Här finns vårdbiträden som satte stopp för anställningsstopp, lagerarbetare som slogs för sina jobb, bärplockare som vägrade låta sig blåsas av sina arbetsgivare. Här finns erfarenheter som kan bidra till att göra strejken till en del av vardagssamtalet. Inte som fantasi utan som verktyg.

En rad tecknare har bidragit med illustrationer gjorda speciellt för de olika berättelserna i boken.

Redaktör: Frances Tuuloskorpi
Språk: Svenska
Format: Bok (pocket)
Sidor: 147
Utg.datum: 2015-11-28
Förlag/utgivare: Folkrörelselinjen (genom Vulkan)
Dimensioner: 178 x 110 x 10 mm
Vikt:  116 g
ISBN: 9789163796890

No customer comments for the moment.

Write your review

Om strejker – folkrörelse på arbetsplatsen del 4

Om strejker – folkrörelse på arbetsplatsen del 4

Om strejker (nyutkommen i nov 2015) samlar erfarenheter av s.k. vild strejk – från strejk i hemtjänsten på Södermalm i Stockholm 1989 till polska bemanningsanställdas strejk på en byggarbetsplats i Göteborg 2014.

Write your review