Manufacturers

En anarkists äventyr Maximize

En anarkists äventyr

En svensk anarkists reseskildring från USA. Berättaren kommer ta mig dig till för den helt okända platser. Väl där kommer du bjudas på nya personer, platser och deras respektive öden. Äventyren innefattar bland annat spindelbett, självcentrerade snubbar och rapporter demonstrationer med en medborgarrättsrörelse som har fått nog.

More details

Valborg Landberg

7 other products in the same category:

Customers who bought this product also bought:

En anarkists äventyr <p>En svensk anarkists reseskildring från USA.</p> <p>Förord till <em>En anarkists äventyr</em></p> <p>Det började i höstas efter den anarkistiska bokmässan i Stockholm. Valborg hade träffat några amerikaner den kände sen tidigare och blivit inbjuden till deras bokmässa i North Carolina. Såklart lät det ju jättespännande och jag som sällan reser såg en möjlighet att ta mig ut i världen när Valborg ville ha med mig. Efter ett par veckors glädje insåg jag dock att ett åtagande skulle hindra mig från att åka.</p> <p>Den övervägande känslan var ändå glädje. Glädje över Valborgs resa och övertygelse om att resan kanske till och med skulle bli mer äventyrlig om den åkte själv. Och mycket riktigt verkar det ha blivit just så. Och nu en bok! Du sitter nu med en anarkists äventyr framför dig.</p> <p>Berättaren kommer ta mig dig till för den helt okända platser. Väl där kommer du bjudas på nya personer, platser och deras respektive öden. Äventyren innefattar bland annat spindelbett, självcentrerade snubbar och rapporter från demonstrationer med en medborgarrättsrörelse som har fått nog. I en vrede över rättssystemets(?) oförmåga att se att #blacklivesmatter tog folk till gatorna. Och vår berättare tar oss med.</p> <p>Det är också en historia om hur resan påverkar och utvecklar och slutligen tar vår berättare hem igen. De yttre äventyren och mötena blandas med funderingar över sakernas tillstånd, egna osäkerheter och ilska mot ett djupt orättvist system. En känga riktas mot landet där många miljontals människor hindras från att vara "free" och "brave" som hymnen vill ge klang av.</p> <p>Jag är oerhört glad att Valborg gjorde sin resa och gjorde den till sin. Och väldigt tacksam att jag har fått möjligheten att få ta del av den i dessa korta dagboksanteckningar som växt till en hel historia. Men nog med förord nu, sätt igång och läs!</p> <p>- Fredrik Julie Andersson (i början av 2015)</p> <p class="description_box"><strong>Författare:</strong> <a title="Valborg Landberg" href="http://www.ageradistribution.net/agera/en/search?controller=search&amp;orderby=position&amp;orderway=desc&amp;search_query=Valborg+Landberg&amp;submit_search=S%C3%B6k"><span style="color: #df1f23;">Valborg Landberg</span></a><br /><strong>Inspiratörer:</strong> Anarkister över hela världen, levande och döda<br /><strong>Illustration och layout:</strong> Matilda E.<br /><strong>Språk:</strong> Svenska<br /><strong>Format:</strong> Fanzine<br /><strong>Sidor:</strong> 36<br /><strong>Utg.datum:</strong> 2015<br /><strong>Förlag/utgivare:</strong> <a title="Huvudfotingsbrigaden" href="http://www.ageradistribution.net/agera/en/search?controller=search&amp;orderby=position&amp;orderway=desc&amp;search_query=Huvudfotingsbrigaden&amp;submit_search=S%C3%B6k"><span style="color: #df1f23;"><span style="color: #df1f23;">Huvudfotingsbrigaden</span></span></a><br /><strong>Dimensioner:</strong> 148 mm × 210 mm<br /><strong>Vikt:</strong> 56 g</p>
60,00 kr

En svensk anarkists reseskildring från USA.

Förord till En anarkists äventyr

Det började i höstas efter den anarkistiska bokmässan i Stockholm. Valborg hade träffat några amerikaner den kände sen tidigare och blivit inbjuden till deras bokmässa i North Carolina. Såklart lät det ju jättespännande och jag som sällan reser såg en möjlighet att ta mig ut i världen när Valborg ville ha med mig. Efter ett par veckors glädje insåg jag dock att ett åtagande skulle hindra mig från att åka.

Den övervägande känslan var ändå glädje. Glädje över Valborgs resa och övertygelse om att resan kanske till och med skulle bli mer äventyrlig om den åkte själv. Och mycket riktigt verkar det ha blivit just så. Och nu en bok! Du sitter nu med en anarkists äventyr framför dig.

Berättaren kommer ta mig dig till för den helt okända platser. Väl där kommer du bjudas på nya personer, platser och deras respektive öden. Äventyren innefattar bland annat spindelbett, självcentrerade snubbar och rapporter från demonstrationer med en medborgarrättsrörelse som har fått nog. I en vrede över rättssystemets(?) oförmåga att se att #blacklivesmatter tog folk till gatorna. Och vår berättare tar oss med.

Det är också en historia om hur resan påverkar och utvecklar och slutligen tar vår berättare hem igen. De yttre äventyren och mötena blandas med funderingar över sakernas tillstånd, egna osäkerheter och ilska mot ett djupt orättvist system. En känga riktas mot landet där många miljontals människor hindras från att vara "free" och "brave" som hymnen vill ge klang av.

Jag är oerhört glad att Valborg gjorde sin resa och gjorde den till sin. Och väldigt tacksam att jag har fått möjligheten att få ta del av den i dessa korta dagboksanteckningar som växt till en hel historia. Men nog med förord nu, sätt igång och läs!

- Fredrik Julie Andersson (i början av 2015)

Författare: Valborg Landberg
Inspiratörer: Anarkister över hela världen, levande och döda
Illustration och layout: Matilda E.
Språk: Svenska
Format: Fanzine
Sidor: 36
Utg.datum: 2015
Förlag/utgivare: Huvudfotingsbrigaden
Dimensioner: 148 mm × 210 mm
Vikt: 56 g

No customer comments for the moment.

Write your review

En anarkists äventyr

En anarkists äventyr

En svensk anarkists reseskildring från USA. Berättaren kommer ta mig dig till för den helt okända platser. Väl där kommer du bjudas på nya personer, platser och deras respektive öden. Äventyren innefattar bland annat spindelbett, självcentrerade snubbar och rapporter demonstrationer med en medborgarrättsrörelse som har fått nog.

Write your review