Manufacturers

Fem papperslösa kvinnors historier Maximize

Fem papperslösa kvinnors historier

Fem serier baserade på verkliga historierna om fem kvinnor som bor eller har bott "illegalt" i Sverige. En kvinna som författaren träffade på Kvinnojouren berättar sin historia som "importhustru", en annan kvinna som hon träffade i fackföreningen berättar historien om de kvinnliga papperslösa arbetarnas situation i Sverige, trafficking, nätverk som utnyttjar kvinnor, etc.

More details

Amalia Alvarez

Customers who bought this product also bought:

Previous
Next
Fem papperslösa kvinnors historier <p>Fem serier baserade på verkliga historierna om fem kvinnor som bor eller har bott "illegalt" i Sverige. En kvinna som författaren träffade på Kvinnojouren berättar sin historia som "importhustru", en annan kvinna som hon träffade i fackföreningen berättar historien om de kvinnliga papperslösa arbetarnas situation i Sverige, trafficking, nätverk som utnyttjar kvinnor, etc. En annan historia handlar om en kvinna som fått avslag på sin asylansökan. Hon berättar om sin väg till Sverige. Detaljer i historierna har naturligtvis ändrats för att skydda de inblandades integritet, då de enligt systemet lever illegalt.<br /><br />Språk: svenska, spanska och engelska.<br /><br />Om Amalia Alvarez (författare &amp; tecknare):<br />Amalia Alvarez är en självlärd tecknare som har tecknat i Arbetaren, Liberación, Mana och i tidskriften Clandestin@ för papperslösa arbetare.<br /><br />Om Tusen Serier: <br />Tusen Serier vänder sig till samma grupp som drabbas av REVA (polisens inre passkontroller): De av oss som bor/bott i Sverige men som inte ser tillräckligt "svenska" ut, inte beter sig tillräckligt "svenskt" eller inte har tillräckligt "svenska" efternamn. Vi vill öppna upp den svenska seriekulturen och bryta det mönster som länge gjort att serier som gjorts och getts ut i Sverige med få undantag bara försöker tilltala "svenskar". Tusen Serier är ett koncept för dig som vill vara med och visa att det finns tusen sätt att berätta en historia, tusen håll att komma ifrån. Projektet drivs av Seriefrämjandet. Utgivningen sker med stöd av Arvsfonden, Region Skåne och Kulturrådet.</p> <p class="description_box"><strong>Författare:</strong><a title="Amalia Alvarez" href="http://www.ageradistribution.net/agera/en/search?controller=search&amp;orderby=position&amp;orderway=desc&amp;search_query=Amalia+Alvarez&amp;submit_search=Search"><span style="color: #df1f23;">Amalia Alvarez</span></a><br style="color: #000000;" /><strong>Språk:</strong> Svenska, engelska och spanska <br /><strong>Format:</strong> Bok (häftad)<br /><strong>Sidor:</strong> 164<br /><strong>Utg.datum:</strong> 2013-09-14<br /><strong>Förlag/utgivare:</strong> <a title="Tusen Serier" href="http://www.ageradistribution.net/agera/en/56_tusen-serier"><span style="color: #df1f23;"><span style="color: #df1f23;">Tusen Serier</span></span></a><br /><strong>Dimensioner:</strong> 203 x 142 x 15 mm<br /><strong>Vikt:</strong> 313 g<br /><strong>ISBN:</strong> <span>9789186667221</span></p>
120,00 kr

Fem serier baserade på verkliga historierna om fem kvinnor som bor eller har bott "illegalt" i Sverige. En kvinna som författaren träffade på Kvinnojouren berättar sin historia som "importhustru", en annan kvinna som hon träffade i fackföreningen berättar historien om de kvinnliga papperslösa arbetarnas situation i Sverige, trafficking, nätverk som utnyttjar kvinnor, etc. En annan historia handlar om en kvinna som fått avslag på sin asylansökan. Hon berättar om sin väg till Sverige. Detaljer i historierna har naturligtvis ändrats för att skydda de inblandades integritet, då de enligt systemet lever illegalt.

Språk: svenska, spanska och engelska.

Om Amalia Alvarez (författare & tecknare):
Amalia Alvarez är en självlärd tecknare som har tecknat i Arbetaren, Liberación, Mana och i tidskriften Clandestin@ för papperslösa arbetare.

Om Tusen Serier:
Tusen Serier vänder sig till samma grupp som drabbas av REVA (polisens inre passkontroller): De av oss som bor/bott i Sverige men som inte ser tillräckligt "svenska" ut, inte beter sig tillräckligt "svenskt" eller inte har tillräckligt "svenska" efternamn. Vi vill öppna upp den svenska seriekulturen och bryta det mönster som länge gjort att serier som gjorts och getts ut i Sverige med få undantag bara försöker tilltala "svenskar". Tusen Serier är ett koncept för dig som vill vara med och visa att det finns tusen sätt att berätta en historia, tusen håll att komma ifrån. Projektet drivs av Seriefrämjandet. Utgivningen sker med stöd av Arvsfonden, Region Skåne och Kulturrådet.

Författare:Amalia Alvarez
Språk: Svenska, engelska och spanska
Format: Bok (häftad)
Sidor: 164
Utg.datum: 2013-09-14
Förlag/utgivare: Tusen Serier
Dimensioner: 203 x 142 x 15 mm
Vikt: 313 g
ISBN: 9789186667221

No customer comments for the moment.

Write your review

Fem papperslösa kvinnors historier

Fem papperslösa kvinnors historier

Fem serier baserade på verkliga historierna om fem kvinnor som bor eller har bott "illegalt" i Sverige. En kvinna som författaren träffade på Kvinnojouren berättar sin historia som "importhustru", en annan kvinna som hon träffade i fackföreningen berättar historien om de kvinnliga papperslösa arbetarnas situation i Sverige, trafficking, nätverk som utnyttjar kvinnor, etc.

Write your review