Manufacturers

Anarkistiska minnen Maximize

Anarkistiska minnen

Nytryck av Emma Goldmans självbiografi ”Anarkistiska minnen”. Emma Goldman är en av anarkismens och kvinnorörelsens stora gestalter. Hon blev personlig vän med Louise Michel och Pjotr Krapotkin och många, många fler av dåtidens radikaler, anarkister och modernister i Amerika, Europa och Ryssland.

Med inledning och efterskrift av Pia Laskar.

More details

Emma Goldman

Customers who bought this product also bought:

Previous
Next
Anarkistiska minnen <p>Emma Goldman är en av anarkismens och kvinnorörelsens stora gestalter. Hon blev personlig vän med Louise Michel och Pjotr Krapotkin och många, många fler av dåtidens radikaler, anarkister och modernister i Amerika, Europa och Ryssland.</p> <p>Som uppmärksammad agitator och feminist föreläste "Röda Emma" över hela USA om fri kärlek och födelsekontroll, om statens förtryck av individer och om den nya litteraturen. Hon trakasserades och fängslades och utvisades slutligen till Sovjetunionen, där hon mötte bland andra Lenin, Gorkij, Kroptkin och Kollontaj. Besviken på den unga Sovjetstaten - där revolutionen redan börjat stelna till statsbyråkrati - lämnade Emma Goldman landet efter ett par år. Resten av sitt liv levde hon i exil i Europa. <em></em></p> <p><em>Anarkistiska minnen</em> är ett utdrag ur Emma Goldmans mer omfattande självbiografi som inte bara är en viktig socialpolitisk historik, utan också ett kulturhistoriskt dokument av stort intresse. I denna självbiografi skildrar hon sitt äventyrliga liv i USA och Sovjetunionen under ett par händelserika decennier före och efter sekelskiftet. <em>Anarkistiska minnen</em> är en levande och närvarande klassiker. Emma Goldman lyckas återberätta sina erfarenheter så som bara en stor författare förmår.</p> <p>Med inledning och efterord av Pia Laskar.</p> <p class="description_box"><strong>Författare:</strong> <a title="Emma Goldman" href="http://www.ageradistribution.net/agera/en/search?controller=search&amp;orderby=position&amp;orderway=desc&amp;search_query=emma+goldman&amp;submit_search=S%C3%B6k"><span style="color: #df1f23;"><span style="color: #df1f23;">Emma Goldman</span></span></a>    <br /><strong>Urval:</strong> Michael Helm<br /><strong>Inledning och efterskrift:</strong> Pia Laskar<br /><strong>Översättare:</strong> Suzanne Almqvist<br /><strong>Språk:</strong> Svenska<br /><strong>Orginalspråk:</strong> Engelska<br /><strong>Format:</strong> Bok (pocket)<br /><strong>Sidor:</strong> 368<br /><strong>Utg.datum:</strong> 2015 (första svenska utgåvan 1980)<br /><strong>Förlag/utgivare:</strong> <a title="Federativs förlag" href="http://www.ageradistribution.net/agera/en/7_federativs-forlag"><span style="color: #df1f23;"><span style="color: #df1f23;">Federativs förlag</span></span></a><br /><strong>Dimensioner:</strong> 178 x 110 x 24 mm<br /><strong>Vikt:</strong> 293 g<br /><strong>ISBN:</strong> 978-91-86474-66-9</p>
75,00 kr

Emma Goldman är en av anarkismens och kvinnorörelsens stora gestalter. Hon blev personlig vän med Louise Michel och Pjotr Krapotkin och många, många fler av dåtidens radikaler, anarkister och modernister i Amerika, Europa och Ryssland.

Som uppmärksammad agitator och feminist föreläste "Röda Emma" över hela USA om fri kärlek och födelsekontroll, om statens förtryck av individer och om den nya litteraturen. Hon trakasserades och fängslades och utvisades slutligen till Sovjetunionen, där hon mötte bland andra Lenin, Gorkij, Kroptkin och Kollontaj. Besviken på den unga Sovjetstaten - där revolutionen redan börjat stelna till statsbyråkrati - lämnade Emma Goldman landet efter ett par år. Resten av sitt liv levde hon i exil i Europa.

Anarkistiska minnen är ett utdrag ur Emma Goldmans mer omfattande självbiografi som inte bara är en viktig socialpolitisk historik, utan också ett kulturhistoriskt dokument av stort intresse. I denna självbiografi skildrar hon sitt äventyrliga liv i USA och Sovjetunionen under ett par händelserika decennier före och efter sekelskiftet. Anarkistiska minnen är en levande och närvarande klassiker. Emma Goldman lyckas återberätta sina erfarenheter så som bara en stor författare förmår.

Med inledning och efterord av Pia Laskar.

Författare: Emma Goldman   
Urval: Michael Helm
Inledning och efterskrift: Pia Laskar
Översättare: Suzanne Almqvist
Språk: Svenska
Orginalspråk: Engelska
Format: Bok (pocket)
Sidor: 368
Utg.datum: 2015 (första svenska utgåvan 1980)
Förlag/utgivare: Federativs förlag
Dimensioner: 178 x 110 x 24 mm
Vikt: 293 g
ISBN: 978-91-86474-66-9

No customer comments for the moment.

Write your review

Anarkistiska minnen

Anarkistiska minnen

Nytryck av Emma Goldmans självbiografi ”Anarkistiska minnen”. Emma Goldman är en av anarkismens och kvinnorörelsens stora gestalter. Hon blev personlig vän med Louise Michel och Pjotr Krapotkin och många, många fler av dåtidens radikaler, anarkister och modernister i Amerika, Europa och Ryssland.

Med inledning och efterskrift av Pia Laskar.

Write your review